Esa Kuloniemi / Honey B & T-Bones

Hehkuista on lähes mahdoton vääntää huonoa soundia
 
Ensimmäinen kitaravahvistimeni oli putkiradio. Sittemmin olen käynyt läpi melkoisen määrän äänenvoimistajia. Yli 40-vuotisen odysseian aikana on tullut soitettua läpi keskeisten tehdaiden mallistot ja sekaan mahtuu monta loistavaa konetta. Muutama aikanaan uutena ostamani, mutta matkan varrelle jäänyt on nykyisin haluttua vintagea. Ja jos jotain olen ruljanssissa oppinut, niin ainakin sen että vahvistimen tuottaman soundin ohella sen tärkein ominaisuus on käyttövarmuus.
 
Jokin aika sitten olin jälleen elämäni soundillisessa tienristeyksessä. Toisaalla kutsui brittiläinen A-luokan poksu ja toisaalla tweedpinnoitettu jenkkikyykkäys. Aloin haaveilla “angloamerikkalaisesta” comboparista.
 
Samoihin aikoihin Hehku Customs lähestyi ja ehdotti styrkkaritestiä. Soitin yhden keikan heidän tuotteillaan ja katso, tarjolla oli kaikki mitä vahvistimessa arvostin: itsessään hyvä perussointi; helposti efektit vastaanottava luonne; pieni teho, mutta riittävästi headroomia. Miksi en siis teettäisi juuri minulle räätälöidyillä spekseillä “uusvanhoja” vahvistimia?
 
Tuumasta toimeen. Aloin vaihdella Hehku-veijareiden kanssa ajatuksia ihannesoundista ja -designista. Intensiivisesti työskennellyt aivoriihi löysi nopeasti yhteisen sävelen ja meikäläiselle valmistui mittatilauksena rakennettu nimikkopari. Hehkuisan keikkakesän vietettyäni voin sanoa olevani erittäin tyytyväinen. Hehkuista on lähes mahdoton vääntää huonoa soundia ja löydän jatkuvasti uutta. Kaksikko toimii isoilla festarilavoilla ja pienillä klubikeikoilla. Ne ovat tähänastisen vahvistinevoluutioni kulminaatio.